Airco Installatie Tielen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een airco kopen in Tielen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij belangrijke tips en informatie over de beste oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Mede lees je adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Tielen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Tielen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tielen voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal tref je zonder gedoe bekwame monteurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
  • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-tielen-2460

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Tielen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de onderstaande tabel tref je showrooms en airco monteurs in Tielen (gemeente Kasterlee, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Lichtaart, Veerle, Varendonk, Vorst, Eindhout.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan diverse uitvoeringen die je kunt kiezen. Hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

  • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Tielen: Flexibel en verplaatsbaar.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Tielen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
  • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco bestellen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Tielen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Tielen laten een grote variatie zien. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het bijgaande overzicht check je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Tielen. De tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1240 – €1975
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2180 – €2900
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1200 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €415 – €820
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €670
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Tielen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
  7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
  8. Panasonic: Verlengde garantie.
  9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
  10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warm huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Tielen. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei aspecten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €75 tot €305 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Tielen. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie