Airco Installatie Goudswaard

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Goudswaard levert extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verzamel je praktische info over de beste soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Eveneens verzamel je gegevens van erkende monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Goudswaard

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Goudswaard. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Goudswaard voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je eenvoudig deskundige installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-goudswaard-3267

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Goudswaard (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Goudswaard (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de populairste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten apparaten die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Goudswaard: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Goudswaard: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco kooptips.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Goudswaard.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Goudswaard lopen zeer uiteen. De kosten verschillen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande schema bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Goudswaard. De getoonde prijzen houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, navullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €2015
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2170 – €2975
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1200 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€420 – €815
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €655
Tabel met de prijzen van airconditioning in Goudswaard.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airco installeren door een professionele installateur in Goudswaard. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten wordt bepaald door vele posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Ga maar uit van gemiddelde €80 tot €315 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt rond de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Goudswaard. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie