Airco Installatie Mijnsheerenland

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Mijnsheerenland draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze adviseurs bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens vind je gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Mijnsheerenland

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Mijnsheerenland. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Mijnsheerenland voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij zonder gedoe betrouwbare monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-mijnsheerenland-3271

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Mijnsheerenland (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem integreren. Daarnaast staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Mijnsheerenland (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Goudswaard, Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Den Bommel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden diverse soorten uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Mijnsheerenland: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Mijnsheerenland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te monteren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Mijnsheerenland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een merkbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Mijnsheerenland zijn heel divers. De totale kosten zijn weer anders per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel tref jij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Mijnsheerenland. De tarieven zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €1960
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2915
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1130 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€405 – €840
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €200 – €605
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Mijnsheerenland.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een erg heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Mijnsheerenland. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Verder heb je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €90 tot €310 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem moet ruwweg 1,50 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Mijnsheerenland. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie