Airco Installatie Gits

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Gits resulteert in een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker vind je bruikbare informatie over de velerlei soorten modellen in België en een handig keuzeadvies. Tevens bieden wij adressen van regionale installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in huis installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Gits

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Gits. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Gits voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal tref je snel & eenvoudig erkende vakmensen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-gits-8830

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Gits (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. In de lijst hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Gits (gemeente Hooglede, provincie West Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Rumbeke, Oekene, Beveren, Sint-Eloois-Vijve, Desselgem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er bestaan allerlei modellen die mogelijk interessant zijn. Bijgaand tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Gits: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Gits: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Multi split airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Gits.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in winkels en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Gits laten een grote variatie zien. De onkosten wisselen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de tabel hieronder verstrekken wij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Gits. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoud, reinigen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €1980
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2225 – €2925
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1160 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €225 – €670
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Gits.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een goede installateur in Gits. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door een aantal posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op €75 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van veel verkochte merken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd zo’n 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Gits. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie