Airco Installatie Jirnsum

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Jirnsum draagt bij aan extra verkoeling in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl tref je bruikbare tips en adviezen over de verscheidene soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je contact- en adresgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Jirnsum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Jirnsum. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Jirnsum voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je binnen no-time ervaren vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-jirnsum-9011

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Jirnsum (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem aanleggen. Voorts zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgesloten overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Jirnsum (gemeente Leeuwarden, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Friens, Reduzum, Idaerd, Eagum, Wergea.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. Hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Jirnsum: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Jirnsum: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco vergelijken.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Jirnsum.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Jirnsum zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Jirnsum. Deze kostenindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1230 – €2035
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2225 – €2995
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1155 – €2265
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €405 – €840
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €605
Lijst met de tarieven van airconditioning in Jirnsum.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Jirnsum. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje hangt af van diverse posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Ook krijg je te maken met een grotere stroomvraag en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €90 tot €305 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem vraagt om en nabij de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Jirnsum. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie