Airco Installatie Veldegem

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Veldegem draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie over de verschillende type producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je gegevens van erkende specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Veldegem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Veldegem. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Veldegem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel en simpel ervaren vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-veldegem-8210

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Veldegem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Ook zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema tref jij showrooms en airco monteurs in Veldegem (gemeente Zedelgem, provincie West Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Loppem, Sint-Michiels, Sint-Andries, Waardamme, Ruddervoorde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. We onderscheiden meerdere apparaten die men kan installeren. In het volgende overzicht bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Mechanische Ventilatie.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Veldegem: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Veldegem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Veldegem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een merkbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Veldegem laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In deze tabel bieden wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Veldegem. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeToelichtingTarieven
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1205 – €2040
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2165 – €2910
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2235
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€420 – €835
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €215 – €700
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Veldegem.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Veldegem. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels meerdere factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan een €75 tot €305 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Veldegem. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie