Airco Installatie Nieuwendijk

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Nieuwendijk levert een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Hier verzamel je handige info over de verscheidene soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook faciliteren we gegevens van geschikte installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
  • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vaste airconditioner in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nieuwendijk

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nieuwendijk. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Nieuwendijk voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je razendsnel deskundige installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook vast of mobiele airco?
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de type installaties.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-nieuwendijk-4255

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Nieuwendijk (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Nieuwendijk (gemeente Altena, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sleeuwijk, Werkendam, Kedichem, Leerbroek, Nieuwland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vind de voordeligste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We kennen een aantal verschillende modellen die je kunt toepassen. In onderstaande tekst vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
  • Mobiele airco Nieuwendijk: Flexibel en verplaatsbaar.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

  • Split airco Nieuwendijk: Vast element in de woning.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
  • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Nieuwendijk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nieuwendijk zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel geven we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Nieuwendijk. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1200 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2155 – €2975
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1190 – €2290
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€350 – €870
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €225 – €630
Schema met de prijzen van airconditioning in Nieuwendijk.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
  2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
  3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
  4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is aan te zetten middels een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een erkende installateur in Nieuwendijk. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende bouwstenen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Als laatste noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan gemiddelde €85 tot €290 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem moet plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Nieuwendijk. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur checkt o.a. compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie