Airco Installatie Legemeer

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Legemeer zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl bieden wij nuttige tips en informatie over de verschillende type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bieden wij contact- en adresgegevens van lokale montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
  • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
  • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vast model in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Legemeer

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Legemeer. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Legemeer voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website check je snel & eenvoudig de beste monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende type installaties.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-legemeer-8527

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Legemeer (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem aanleggen. Ook dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Legemeer (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Boornzwaag, Langweer, Teroele, Idskenhuizen, Tjerkgaast.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten systemen die je kunt toepassen. Bijgaand behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

  • Ready to go systeem, profiteer direct.
  • Mobiele airco Legemeer: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Legemeer: Vaste module in een ruimte.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Vaste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Legemeer.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Legemeer laten een grote variatie zien. De prijzen variëren per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In onderstaand overzicht verstrekken we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Legemeer. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, navullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €2025
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2180 – €2975
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1200 – €2295
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €440 – €850
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€215 – €675
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Legemeer.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
  2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
  3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
  4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
  7. Daikin: Passend in elk interieur.
  8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Legemeer. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarbij heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met ongeveer €90 tot €285 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort installatie en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem vraagt bij benadering 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Legemeer. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman controleert onder andere naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie