Airco Installatie Kolderwolde

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Kolderwolde levert jou een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl lees je belangrijke tips en adviezen over de diverse soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens tref je contact- en adresgegevens van erkende specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
  • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
  • Een vaste airconditioner in de woning installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kolderwolde

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Kolderwolde. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kolderwolde voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina vind je binnen no-time professionele vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook vast of mobiele airco?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten systemen.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-kolderwolde-8583

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Kolderwolde (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele monteurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem samenstellen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Kolderwolde (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Oudega, Elahuizen, Oudemirdum, Bakhuizen, Mirns.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. Hieronder tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Kolderwolde: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Kolderwolde: Vast element in huis.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
  • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Kolderwolde.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Kolderwolde variëren enorm. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen essentieel. Wanneer je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgaande overzicht lees je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Kolderwolde. Deze kostenindicaties houden geen rekening met onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €2030
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2170 – €2940
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1180 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€440 – €805
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€190 – €620
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Kolderwolde.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
  3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
  4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
  5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
  6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
  7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
  8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
  9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
  10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Kolderwolde. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met om en nabij de €95 tot €250 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt circa 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Kolderwolde. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie