Airco Installatie Snakkerburen

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Snakkerburen kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal bieden wij belangrijke tips en adviezen over de beste soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder lees je adressen van regionale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
  • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Snakkerburen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Snakkerburen. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Snakkerburen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind je snel & eenvoudig deskundige installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-snakkerburen-9083

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Snakkerburen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Ook regelen ze onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Snakkerburen (gemeente Leeuwarden, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl, Vrouwenparochie.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de populairste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: ISDE airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Snakkerburen: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

  • Split airco Snakkerburen: Vast element in de woning.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Mechanische Ventilatie.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Snakkerburen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een fijne koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Snakkerburen zijn nogal verschillend. De totale kosten variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het volgende schema check je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Snakkerburen. De prijzen houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeToelichtingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €3000
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2300
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €450 – €825
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€210 – €700
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Snakkerburen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
  5. Midea: Voor levering en installatie.
  6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
  7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
  8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
  9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
  10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een professionele installateur in Snakkerburen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs komt tot stand door diverse posten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Verder moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met €90 tot €305 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem moet bij benadering 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Snakkerburen. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie