Airco Installatie Brantgum

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Brantgum draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker faciliteren we bruikbare info over de velerlei type modellen en een handig keuzeadvies. Tevens bekijk je adres- en contactgegevens van erkende monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
  • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
  • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
  • Een vaste split-airco in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Brantgum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Brantgum. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Brantgum voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je razendsnel lokale vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-brantgum-9153

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Brantgum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Brantgum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Waaxens, Holwerd, Hiaure, Hantum, Hantumeruitburen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan allerlei uitvoeringen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Brantgum: Flexibel en verplaatsbaar.
  • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Brantgum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
  • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
  • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco montage.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te plaatsen, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Brantgum.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Brantgum zijn heel divers. De tarieven verschillen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgesloten overzicht geven we een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Brantgum. De tarieven zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2950
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1200 – €2260
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€370 – €815
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€245 – €610
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Brantgum.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
  5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
  8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
  9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
  10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kun je aan en uitzetten middels een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Brantgum. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs is gebaseerd op een aantal bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €95 tot €285 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd rond de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Brantgum. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist controleert onder andere naar koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie