Airco Installatie Zuidvelde

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Zuidvelde levert extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we praktische tips en adviezen over de verscheidene type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede faciliteren we adressen van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een product dat koele lucht kan blazen.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
  • Een vast model in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zuidvelde

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Zuidvelde. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Zuidvelde voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig deskundige vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook vast of mobiele airco?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de type installaties.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-zuidvelde-9335

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Zuidvelde (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatiepartners kunnen overal een gedegen klimaatsysteem inregelen. Bovendien kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zuidvelde (gemeente Noordenveld, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Langelo, Norg, Peize, Roderwolde, Foxwolde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten modellen die men kan installeren. In de volgende paragraaf tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

  • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
  • Mobiele airco Zuidvelde: Makkelijk en snel te verplaatsen.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Zuidvelde: Vaste module in een ruimte.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
  • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Zuidvelde.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Zuidvelde kunnen flink uiteen lopen. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht vind je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Zuidvelde. De tarieven zijn zonder onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingKosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1215 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2990
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2205
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €820
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €610
Tabel met de tarieven van airconditioning in Zuidvelde.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
  5. Midea: Innovatieve catalogus.
  6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
  7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
  8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
  9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
  10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco plaatsen door een goede installateur in Zuidvelde. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt bepaald door diverse aspecten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €85 tot €315 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Zuidvelde. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De monteur inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie