Airco Installatie Verrebroek

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Verrebroek biedt een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Via onze adviseurs bieden wij concrete tips en info over de verscheidene type producten in België en een handig keuzeadvies. Bovendien vind je adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

  • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
  • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vaste airco in huis installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Verrebroek

De temperaturen in België veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Verrebroek. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Verrebroek voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij razendsnel professionele monteurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
  • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-verrebroek-9130

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Verrebroek (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installateurs kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Verrebroek (gemeente Beveren-Waas, provincie Oost Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Kieldrecht, Doel, Vrasene, Melsele, Kallo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan verscheidene producten die kunnen worden geplaatst. Bijgaand vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Verrebroek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Verrebroek: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Verrebroek.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Verrebroek zijn heel divers. De kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de vergelijker hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Verrebroek. De kosten zijn excl. onderhoudsinterval, navullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1190 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2940
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1125 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €430 – €875
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €155 – €635
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Verrebroek.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
  2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
  3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
  4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
  8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
  9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
  10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Verrebroek. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje bestaat uit meerdere bouwstenen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €80 tot €285 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt zo’n 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Verrebroek. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur controleert onder andere naar compressor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie