Airco Installatie Waarloos

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Waarloos zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal verstrekken wij vakkundige informatie over de verschillende type oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast vind je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Waarloos

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Waarloos. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Waarloos voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je razendsnel betrouwbare monteurs. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de type installaties.
  • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-waarloos-2550

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Waarloos (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Waarloos (gemeente Kontich, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Vremde, Oelegem, Emblem, Broechem, Koningshooikt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan meerdere producten die men kan installeren. In onderstaande tekst vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Waarloos: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Waarloos: Vaste module in een ruimte.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Waarloos.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Waarloos zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Waarloos. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, navullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingKosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1245 – €1950
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €2945
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2275
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€425 – €820
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€190 – €625
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Waarloos.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
  3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
  4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
  5. Midea: Voor levering en installatie.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner monteren door een goede installateur in Waarloos. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan €75 tot €260 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco is anders per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van marktleiders als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem moet grofweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Waarloos. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie