Airco Installatie Vreren

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Vreren draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je praktische tips en informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
  • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vreren

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Vreren. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Vreren voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je snel erkende vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
  • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten split systemen.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-vreren-3700

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Vreren (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Tevens kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Vreren (gemeente Tongeren, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Sluizen, Rutten, Riksingen, Piringen, Overrepen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn diverse producten die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

  • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Vreren: Eenvoudig te verrijden.
  • Kan koelen en luchtbevochtigen.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Vreren: Vast element in de woning.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
  • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Vreren.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Vreren liggen nogal uiteen. De tarieven wisselen per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel hieronder geven wij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Vreren. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €1995
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2195 – €2990
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1110 – €2285
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€370 – €900
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €185 – €605
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Vreren.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige self-clean modus.
  2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
  5. Midea: Mooie design producten.
  6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
  7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
  10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Vreren. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Houd rekening met een €80 tot €280 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van marktleiders als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt ruwweg 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Vreren. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert checkt o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie