Airco Installatie Húns

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Húns biedt een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina vind je praktische tips en adviezen over de diverse type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens faciliteren we contact- en adresgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Húns

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Húns. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Húns voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je snel & eenvoudig geschikte montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-huns-8832

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Húns (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het benodigde onderhoud. In het schema hierna bekijk jij showrooms en airco monteurs in Húns (gemeente Leeuwarden, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Winsum, Lollum, Arum, Kimswerd, Skingen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. Hierna behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Húns: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Húns: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Húns.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Húns zijn heel divers. De kosten wisselen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder geven wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Húns. Deze prijsindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingKosten
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €1995
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2200 – €2900
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1190 – €2220
Mobiele airco’sGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€435 – €870
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€205 – €700
Tabel met de tarieven van airconditioning in Húns.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een heet appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airco monteren door een betrouwbare installateur in Húns. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Bovendien zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco verschilt per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Húns. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie