Airco Installatie Eggewaartskapelle

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Eggewaartskapelle levert een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal check je waardevolle informatie over de beste toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens tref je de gegevens van geschikte installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Eggewaartskapelle

De temperaturen in België veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Eggewaartskapelle. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Eggewaartskapelle voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij snel en simpel lokale vakmannen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-eggewaartskapelle-8630

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Eggewaartskapelle (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Ook zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema vind je showrooms en airco monteurs in Eggewaartskapelle (gemeente Veurne, provincie West Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals De Moeren, Bulskamp, Booitshoeke, Avekapelle, Sint-Joris.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan verscheidene producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Eggewaartskapelle: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Eggewaartskapelle: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco bijvullen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Eggewaartskapelle.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Eggewaartskapelle zijn nogal verschillend. De prijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het schema hierna geven we de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Eggewaartskapelle. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1170 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2205 – €2960
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1195 – €2225
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€435 – €810
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €640
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Eggewaartskapelle.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airco installeren door een STEK installateur in Eggewaartskapelle. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. velerlei posten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op plusminus €75 tot €255 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt ruwweg 1,60 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Eggewaartskapelle. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie