Airco Installatie Limmen

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Limmen draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina tref je goede informatie over de verschillende type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bieden wij de gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een product dat koele lucht kan blazen.
  • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Limmen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Limmen. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Limmen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website zoek jij snel & eenvoudig betrouwbare vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-limmen-1906

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Limmen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Voorts dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het overzicht hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Limmen (gemeente Castricum, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Groet, Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen, Driehuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. We onderscheiden velerlei soorten producten die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Limmen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Kan ook de lucht bevochtigen.
  • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Limmen: Vast element in de woning.
  • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
  • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Mobiele Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Limmen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een prettige koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Limmen liggen nogal uiteen. De kosten variëren per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder lees je een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Limmen. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1230 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2945
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1185 – €2225
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €350 – €835
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €195 – €600
Tabel met de kosten van airconditioning in Limmen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
  5. Midea: Groot installatienetwerk.
  6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
  7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
  10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warm huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airco installeren door een betrouwbare installateur in Limmen. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je plusminus €70 tot €265 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem vraagt zo’n 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Limmen. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie