Airco Installatie Lichtaard

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Lichtaard draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier tref je handige tips over de verschillende type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens bieden wij adressen van erkende monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
  • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vast model in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lichtaard

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lichtaard. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Lichtaard voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je probleemloos populaire installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-lichtaard-9176

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Lichtaard (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montagepartners mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem integreren. Verder zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Lichtaard (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Reitsum, Ginnum, Hegebeintum, Ferwert, Blije.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
  • Mobiele airco Lichtaard: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Lichtaard: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Prijzen van airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Lichtaard.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Lichtaard laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Lichtaard. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1235 – €2050
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2910
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1135 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €450 – €800
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €175 – €665
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Lichtaard.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
  2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
  3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
  4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
  5. Midea: Voor levering en installatie.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
  8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
  9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
  10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Lichtaard. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarnaast het benodigde onderhoud. Tenslotte noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op plusminus €70 tot €315 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent plusminus 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Lichtaard. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie