Airco Installatie Opende

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Opende zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal check je vakkundige info over de diverse type producten en een handig keuzeadvies. Mede verzamel je gegevens van erkende specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vast model in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Opende

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Opende. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Opende voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je snel professionele installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-opende-9865

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Opende (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien zorgen zij voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Opende (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Kornhorn, Doezum, Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de interessantste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten uitvoeringen die je kunt toepassen. Hierna bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

  • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Opende: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

  • Split airco Opende: Geplaatst op een vaste plek.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
  • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Opende.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Opende kunnen flink uiteen lopen. De tarieven fluctueren sterk per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema vind jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Opende. De prijzen zijn excl. jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1170 – €2030
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2200
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €365 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€160 – €685
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Opende.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
  3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
  4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
  8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
  9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
  10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is aan te zetten via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Opende. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs hangt af van verschillende posten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van ongeveer €80 tot €310 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort installatie en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Opende. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie