Airco Installatie Bommershoven

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Bommershoven resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker vind je nuttige tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verstrekken wij gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
  • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
  • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vaste airconditioner in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Bommershoven

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Bommershoven. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Bommershoven voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref jij snel & eenvoudig vakbekwame montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de mogelijkheden.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-bommershoven-3840

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Bommershoven (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige monteurs kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem integreren. Ook staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In onderstaand overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Bommershoven (gemeente Borgloon, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Ulbeek, Herten, Berlingen, Velm, Wilderen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen die men kan installeren. Hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Verder moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Bommershoven: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Bommershoven: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
  • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Bommershoven.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Bommershoven zijn heel divers. De tarieven fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht verstrekken we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Bommershoven. De getoonde tarieven zijn exclusief periodiek onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €2005
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2220 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2215
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€380 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €665
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Bommershoven.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Performance Wandmodel.
  4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
  8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
  9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan men activeren middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Bommershoven. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs kan men berekenen met vele posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van gemiddelde €70 tot €305 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en koelvermogen. De professionele systemen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Bommershoven. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie