Airco Installatie Sint-Lambrechts-Woluwe

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Sint-Lambrechts-Woluwe draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze pagina faciliteren we belangrijke tips en info over de beste soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Mede check je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Sint-Lambrechts-Woluwe

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Sint-Lambrechts-Woluwe. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Sint-Lambrechts-Woluwe voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze website tref je eenvoudig deskundige installatiebedrijven. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-sint-lambrechts-woluwe-1200

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Sint-Lambrechts-Woluwe (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Verder zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Sint-Lambrechts-Woluwe (gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Vorst, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
DelthermDe Haveskerckelaan 661190Vorst
Limpens WallonieVan Volxemlaan 3801190Vorst
ISB BUILDING TECHNICSDe Fierlantstraat 681190Vorst
Adresgegevens van airco montagebedrijven Sint-Lambrechts-Woluwe vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit meerdere apparaten die mogelijk interessant zijn. Hierna behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Sint-Lambrechts-Woluwe: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Sint-Lambrechts-Woluwe: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezebespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco kopen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Sint-Lambrechts-Woluwe lopen zeer uiteen. De prijzen wisselen per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel hieronder vind je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Sint-Lambrechts-Woluwe. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €2035
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2125 – €2990
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2245
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €425 – €880
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €185 – €635
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een erkende installateur in Sint-Lambrechts-Woluwe. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje bestaat uit diverse aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met €80 tot €295 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Sint-Lambrechts-Woluwe. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie