Airco Installatie Vorst

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Vorst draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina faciliteren we concrete tips over de verscheidene soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens verzamel je gegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Vorst

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Vorst. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Vorst voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website zoek je snel en simpel erkende monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-vorst-1190

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Vorst (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Tevens kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Vorst (gemeente Vorst, provincie Brussel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Evere.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
DelthermDe Haveskerckelaan 661190Vorst
Limpens WallonieVan Volxemlaan 3801190Vorst
ISB BUILDING TECHNICSDe Fierlantstraat 681190Vorst
Opsomming met airco montagebedrijven Vorst vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen een aantal verschillende modellen die men kan installeren. Hierna bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Vorst: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Vorst: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Vorst.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Vorst laten een grote variatie zien. De onkosten verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Vorst. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €2045
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2155 – €2900
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1115 – €2235
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€395 – €845
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€205 – €685
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Vorst.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een STEK installateur in Vorst. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €75 tot €285 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt rond de 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Vorst. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie