Airco Installatie Moregem

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Moregem resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina lees je nuttige tips en informatie over de beste modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien bekijk je de gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Moregem

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Moregem. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Moregem voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website tref je snel en simpel erkende monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-moregem-9790

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Moregem (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Moregem (gemeente Wortegem-Petegem, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Elsegem, Wannegem-Lede, Nokere, Kruishoutem, Zingem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Er bestaan velerlei soorten units die geschikt kunnen zijn. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Moregem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Moregem: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco zonder slang.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Moregem.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Moregem zijn heel divers. De prijzen verschillen per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het schema hierna vind je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Moregem. De getoonde kosten houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1190 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2985
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1120 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€410 – €805
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€210 – €605
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Moregem.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een extreme heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airconditioner installeren door een erkende installateur in Moregem. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €85 tot €265 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van de bekende merken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt grofweg 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Moregem. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De installateur inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie