Airco Installatie Nieuw-Beijerland

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Nieuw-Beijerland levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs vind je uitgebreide tips en adviezen over de beste soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder faciliteren we adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nieuw-Beijerland

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Nieuw-Beijerland. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Nieuw-Beijerland voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij eenvoudig de beste montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-nieuw-beijerland-3264

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Nieuw-Beijerland (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem integreren. Verder zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Nieuw-Beijerland (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan meerdere apparaten die men kan installeren. Hierna bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Nieuw-Beijerland: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Nieuw-Beijerland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Energieverbruik.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Nieuw-Beijerland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1075.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Nieuw-Beijerland lopen zeer uiteen. De kosten variëren per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de bijgaande tabel geven we de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Nieuw-Beijerland. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €2020
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2140 – €2940
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1190 – €2220
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€375 – €875
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€165 – €665
Tabel met de tarieven van airconditioning in Nieuw-Beijerland.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Nieuw-Beijerland. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt vastgesteld door vele posten. Je begint met het advies, de airco en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €70 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem moet bij benadering 1,50 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Nieuw-Beijerland. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie