Airco Installatie Oud-Beijerland

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oud-Beijerland levert jou extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over de verschillende type producten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens tref je contact- en adresgegevens van erkende installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Oud-Beijerland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Oud-Beijerland. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Oud-Beijerland voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel & eenvoudig bekwame vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-oud-beijerland-3261

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Oud-Beijerland (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem inregelen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Oud-Beijerland (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende apparaten die mogelijk interessant zijn. Hierna bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oud-Beijerland: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Oud-Beijerland: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Warmtepomp.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Oud-Beijerland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een verwarming. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Oud-Beijerland kunnen flink uiteen lopen. De kosten verschillen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Oud-Beijerland. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2980
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1175 – €2280
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€370 – €865
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€225 – €635
Tabel met de kosten van airconditioning in Oud-Beijerland.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner installeren door een goede installateur in Oud-Beijerland. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met diverse bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop noemen we nog een hoger stroomverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €85 tot €285 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met instap-modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem vraagt ruwweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oud-Beijerland. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie