Airco Installatie Piershil

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Piershil levert een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs bieden wij concrete informatie over de beste toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast bieden wij de gegevens van erkende monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Piershil

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Piershil. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Piershil voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website check jij razendsnel ervaren montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-piershil-3265

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Piershil (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna tref jij showrooms en airco monteurs in Piershil (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit diverse soorten units die men kan installeren. Hieronder tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Piershil: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Piershil: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Koelvermogen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Piershil.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Piershil laten een grote variatie zien. De onkosten verschillen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder vind jij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Piershil. De prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, navullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €1995
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2980
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1130 – €2300
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €895
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €650
Schema met de tarieven van airconditioning in Piershil.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Piershil. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. velerlei aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Vergeet niet een onderhoudscontract. Bovendien moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €95 tot €315 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem vraagt rond de 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Piershil. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt bijv. naar compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie