Airco Installatie Nijmegen

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Nijmegen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl check je bruikbare tips over de diverse soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast vind je gegevens van regionale specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
  • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vaste split-airco in huis installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nijmegen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Nijmegen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Nijmegen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij razendsnel de beste vakmannen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten split systemen.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-nijmegen-6532

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Nijmegen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele monteurs kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Ook dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het volgende schema bekijk jij showrooms en airco monteurs in Nijmegen (gemeente Nijmegen, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kerkrade, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Simpelveld.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de populairste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan velerlei soorten producten die kunnen worden geplaatst. Hieronder bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Wand Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Nijmegen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Nijmegen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
  • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Nijmegen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Nijmegen laten een grote variatie zien. De totale kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel hieronder tref je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Nijmegen. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingKosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €2050
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2140 – €2950
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1175 – €2270
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €405 – €805
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€185 – €620
Schema met de prijzen van airconditioning in Nijmegen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige self-clean modus.
  2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
  4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
  7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
  8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
  9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
  10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Nijmegen. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door een aantal onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en dus een duurder energiecontract. Houd rekening met om en nabij de €80 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd rond de 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Nijmegen. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie