Airco Installatie Bergeijk

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Bergeijk levert jou een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker bieden wij vakkundige tips en adviezen over de verscheidene type producten en een handig keuzeadvies. Ook tref je adressen van erkende installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Bergeijk

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Bergeijk. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Bergeijk voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je snel en simpel geschikte vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-bergeijk-5571

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Bergeijk (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Bergeijk (gemeente Bergeijk, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan veel verschillende soorten apparaten die je kunt toepassen. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Bergeijk: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Bergeijk: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Bergeijk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Bergeijk kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen wisselen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel geven we een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Bergeijk. De getoonde tarieven zijn zonder periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingPrijzen
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1185 – €2035
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2165 – €2945
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1185 – €2255
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €420 – €895
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€170 – €605
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Bergeijk.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airco monteren door een erkende installateur in Bergeijk. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs komt tot stand door diverse aspecten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €70 tot €280 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type installatie en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem moet bij benadering 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Bergeijk. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie