Airco Installatie Sint-Joost-Ten-Noode

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Sint-Joost-Ten-Noode kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website vind je handige tips en informatie over de meest gebruikte soorten producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede check je de gegevens van geschikte specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Sint-Joost-Ten-Noode

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Sint-Joost-Ten-Noode. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Sint-Joost-Ten-Noode voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website check jij binnen no-time professionele installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-sint-joost-ten-noode-1210

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Sint-Joost-Ten-Noode (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Sint-Joost-Ten-Noode (gemeente Sint-Joost-Ten-Noode, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Sint-Lambrechts-Woluwe, Vorst, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DelthermDe Haveskerckelaan 661190Vorst
Limpens WallonieVan Volxemlaan 3801190Vorst
ISB BUILDING TECHNICSDe Fierlantstraat 681190Vorst
Tabel met airco montagebedrijven Sint-Joost-Ten-Noode vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Check de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit diverse soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Sint-Joost-Ten-Noode: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sint-Joost-Ten-Noode: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco vergelijken.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Sint-Joost-Ten-Noode.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Sint-Joost-Ten-Noode laten een grote variatie zien. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Als een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Sint-Joost-Ten-Noode. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1170 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2135 – €2965
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2255
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€175 – €630
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Sint-Joost-Ten-Noode.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een erkende installateur in Sint-Joost-Ten-Noode. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs kan men berekenen met vele onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Verder heb je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €80 tot €275 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem moet bij benadering 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sint-Joost-Ten-Noode. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie